Wat is de valuta/munteenheid van Colombia?

Home Wat is de valuta/munteenheid van Colombia?

In Colombia betaal je met de Colombiaanse peso (1 USD is $ 1.900) de officiële munteenheid van Colombia. De peso heeft een onderverdeling in 100 centavos. Je rekent je al snel rijk met de briefjes van 1000, 5000, 20.000 en 50.000 pesos. Het omrekenen is in het begin even wennen, maar hierin krijg je snel handigheid.

Geld wisselen in Colombia

Het wisselen van vreemde valuta dien je uitsluitend in hotels, banken of bij wisselkantoren te doen. De wisselkoers schommelt van dag tot dag en heeft de Amerikaanse dollar als officiële referentiekoers. Betaling geschiedt op basis van de officiële dagkoers, na verdiscontering van commissies en diensten, die variëren tussen de 2 en 3%.

Geldautomaten in Colombia

De grote steden van het land hebben een uitgebreid netwerk van geldautomaten. Over het algemeen hebben ze alle de mogelijkheid om geld te pinnen in het Engels. Je kunt 24 uur gebruik van deze geldautomaten. De strategische ligging van de meeste geldautomaten zorgt ervoor dat je gemakkelijk geld kunt opnemen.

Debetkaarten

De grotere winkels, supermarkten, en hogere-klasse hotels en restaurants accepteren debetkaarten.

Creditcards

De meerderheid van de hotels, restaurants en commerciële instellingen accepteren internationale creditcards. De meest voorkomende zijn Visa en Master Card. Op sommige plaatsen accepteren ze American Express en Diners Club.