Tour Guatape & San Carlos – 2 dagen

Het beklimmen van de Peñol Rock, ontspannen in het rustgevende dorpje Guatape en overnachten in een eco-lodge midden in de jungle. Dit zijn 2 fantastische dagen!
Tour Guatape & San Carlos - 2 dagen

Tour Guatape & San Carlos - 2 dagen

Welkom in Guatape en San Carlos; een eco-toeristische ervaring in combinatie met spannende activiteiten!

Deze tweedaagse trip combineert een bezoek aan de Peñol Rock met het relaxte stadje Guatape en de eco-toeristische hotspot van San Carlos. De Peñol Rock is de meest spectaculaire hotspot in de omgeving van Medellin. Het is het waard om de 740 treden te nemen. Het uitzicht bovenop is prachtig!

Het idyllische dorpje San Carlos is omgeven door bossen. Het is een onontdekt paradijsje en wordt daarom wel eens gezien als het geheim van dit gebied. Eenzame rivieren en watervallen in het midden van de jungle nodigen je uit om lekker te gaan zwemmen. Het gebied kent een rijke flora en fauna en is daarom een bijzondere plek in een fantastisch groene en ongerepte natuur.

Dag 1: Het rotsblok van Guatape & de natuurlijke rijkdom van San Carlos

  • Na het verlaten van Medellin word je meegenomen naar de Eastern Highlands. Je gaat de beroemde 200m hoge ‘Piedra del Peñol’ beklimmen. De trap heeft 740 treden, dus dit wordt een uitdaging. Vanaf de bergtop heb je een adembenemend mooi uitzicht, dus de zere benen zijn het zeker waard! Je ziet groene bergen en blauwe meren.
  • Vervolgens bezoek je het leuke dorpje Guatape. Dit is een rustige plek met een overheerlijk klimaat. Het is beroemd om de prachtige schilderijen die de huizen versieren.
  • In het dorpje Guatape ga je tevens genieten van een lekkere lunch. Nadat je energie level weer helemaal op peil is, vertrek je naar San Carlos. Een bijzondere plek waar eenzame, maar prachtige rivieren en watervallen je zullen uitnodigen voor een verfrissende duik.
  • De nacht ga je doorbrengen in een charmant hotel vlakbij de tropische bossen van het gebied.
  • Accommodatie: Hotel in San Carlos

Dag 2: Ongerepte natuur, watervallen en de Colombiaanse geschiedenis

  • Vandaag ga je de indrukwekkende biodiversiteit en een aantal natuurlijke schatten van San Carlos bezoeken. Een overvloed aan watervallen en ongerepte rivieren is uniek in Colombia, dus je gaat vandaag echt genieten van dit bijzondere stukje natuur.
  • Na deze lekkere rustgevende hike door de prachtige natuur ga je naar het dorpje Granada. Je brengt een bezoek aan een memorial museum waar je veel te weten komt over de conflicten van de afgelopen tijd. Je leert over het recente verleden, rebellen en paramilitairen. Het mooie aan deze informatie is dat ook de positieve kant van het verhaal ruim wordt belicht. Je leer en ziet hoe het dorp zich heeft hersteld en dat de bevolking tegenwoordig leeft in vrede.