Tayrona Park – 3 dagen

Geniet van de prachtige stranden in Tayrona Park. Het is op en top genieten op deze magische plek. Ook ga je de prachtige oude stad Santa Marta verkennen.
Tayrona Park - 3 dagen

Tayrona Park - 3 dagen

Tayrona Park
Welkom in Tayrona Nationaal Park; een adembenemende plek om te ontspannen

Tayrona Park is één van de prachtigste nationale parken van Colombia. Het bevindt zich aan de Caribische kust op ongeveer een uur rijden van Santa Marta. Deze plek brengt cultuur en natuur op een geweldige manier samen! Het 15000 hectare grote gebied heeft een overweldigende flora en fauna. Je vindt er meer dan 300 vogelsoorten, 770 plantsoorten en is een belangrijk broedgebied voor zeeschildpadden.

De wandelpaden in Tayrona Park zijn fantastisch aangelegd. Je kunt heerlijk op je dooie gemakje rondwandelen in de natuur. Het is een groene plek met veel natuur, prachtige stranden, mooie palmbomen en vooral fantastisch om de stress van de afgelopen tijd volledig achter je te laten! Je merkt het onmiddellijk Tayrona Park ademt rust!

De stranden zijn werkelijk prachtig in Tayrona Park. Het is op en top genieten en ontspannen op deze magische plek!

 

Dag 1: Santa Marta & Tayrona Park

 • Je drie dagen beginnen vandaag in het pure en authentieke Santa Marta. Een prachtige stad aan de Caribische kust. Het is de oudste stad van Zuid-Amerika en staat bekend als de stad met een rijke cultuur, geschiedenis en Caribische schoonheid.
 • De Sierra Nevada is het hoogland van Santa Marta en haar complexe ecosysteem is uniek in de hele wereld. Voornamelijk de verscheidenheid aan vogelsoorten zal je opvallen. Met geluk vliegen er zwermen papegaaien over je heen.
 • In Santa Marta vind je mooie stranden, een unieke cultuur, leuke winkeltjes en pleinen, maar de Caribische flair van de stad voert de boventoon. Je bent wel écht in Zuid-Amerika wanneer je rondwandelt in Santa Marta.
 • Je kunt naar het monument van de voetballegende ‘El Pibe Valderrama’ gaan of naar ‘Quinta de San Pedro Alejandrino’.
 • Een wandeling door Bahia del Rodadero zal je schitterende panoramische uitzichten geven. Houd je camera in de aanslag, want dat is zeker de moeite waard. Een bezoekje aan het uitkijkpunt van Taganga is ook een must-see! Deze dag begint geweldig, maar is nog lang niet over!
 • In de middag ga je naar Tayrona National Park. Op ongeveer een half uur rijden van Santa Marta ligt dit beeldschone park. Je eerste minuten in dit overweldigende park laten je meteen genieten.
 • (B / – / D)

Dag 2: Vrije dag in Tayrona Park

 • Vandaag kun je geheel op eigen houtje het park gaan verkennen. Een wandeling alleen al zorgt voor een geweldig gevoel. Je voelt je één met de natuur. Geniet op de prachtige stranden van de zon, het zeebriesje, het heerlijke water en alle geweldige uitzichten. Overal waar je kijkt, is het even mooi.
 • Dat je in een ongerept gebied zit, bewijzen de vele diersoorten die je zult tegenkomen. Van schildpadden tot reptielen en van prachtige gekleurde vlinders tot aapjes. Geef je ogen de kost in dit geweldige stukje natuur. De gigantisch grote stenen en rotsblokken zullen je deze dag versteld doen staan. Hoe zijn ze ontstaan? Hoe zijn ze terechtgekomen in Tayrona Park? Jouw dag in Tayrona Park zal een unieke belevenis worden.
 • (B / – / D)

Dag 3: Vertrek Santa Marta

 • Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere plek. Tayrona Park zal je hart gestolen hebben door haar mooie natuur en vriendelijke mensen. Na vandaag ben je compleet ontspannen en kun je met 100% energie verder reizen door Colombia.
 • Je wordt na een lekker ontbijt teruggebracht naar de luchthaven van Santa Marta. Vanaf daar ga je terug naar huis of naar je volgende bestemming met veel nieuwe indrukken en ervaringen.
 • (B / – / -)