Tatacoa & San Augustin – 4 dagen

Ontdek één van de belangrijkste archeologische plekken van Colombia. Bezoek indrukwekkende standbeelden en onderneem een paardrijtocht langs deze archeologische vindplaatsen. Ook ga je tijdens deze tour naar de Tatacoa woestijn
Tatacoa & San Augustin - 4 dagen

Tatacoa & San Augustin - 4 dagen

Welkom in Tatacoa & San Agustín; woestijn en cultuur in 1!

San Agustín is één van de belangrijkste archeologische plekken van Colombia en misschien zelfs van heel Zuid-Amerika. Deze geheimzinnige pre-Colombiaanse cultuur heeft zeer weinig achtergelaten wat inzicht geeft in hun beschaving en gebruiken. Juist daardoor is deze cultuur zo bijzonder en interessant. Het speculeren en dromen over hoe het zou zijn geweest, maakt deze tour uitermate boeiend en interessant.

Het tastbare uit deze onbekende beschaving zijn de vele figuren van steen. Zij symboliseren de belangrijke politieke en religieuze leiders. Het grootste gedeelte van deze indrukwekkende standbeelden kun je vinden in het Archeologische Park dichtbij het dorpje San Agustín en in het Archeologische Park Isnos. Een prachtige activiteit om te ondernemen is een paardrijtocht langs al deze archeologische vindplaatsen.

Een andere must-see in de Huila department is de Tatacoa woestijn. Officieel kun je niet spreken over een echte woestijn, omdat er jaarlijks voldoende regen valt. Toch geeft deze Tatacoa je wel het gevoel van een echte woestijn door zijn enorme zandvlaktes, de cactus vegetatie en de fauna die je er zult vinden.

Dag 1: Tatacoa woestijn

 • Transfer vanaf het busstation of het vliegveld in Neiva naar Villavieja.
 • In de middag staat een avontuurlijke tour op het programma. Je gaat namelijk de Tatacoa woestijn in. Je bezoekt een natuurlijke bron en een zwembad in de woestijn. De omgeving van Tatacoa is een plaatje en eentje om nooit te vergeten.
 • ‘s Avonds mag je het sterrenkijken in de woestijn absoluut niet missen. Wat een fenomeen al die sterren op een plek als Tatacoa. Vergeet niet een wens te doen als er eentje valt. Prachtige plek!
 • Accomodatie in Villavieja is een basic, maar goed hotel.

Dag 2: San Agustín

 • Na het ontbijt vertrekken we naar San Agustín.
 • ‘s Middags staat er een prachtige wandeling op het programma met een lokale gids. Je zult een kijkje nemen in het bekende Archeologische Park van San Agustín en ‘Bosque de Estatuas’ met een archeologisch museum.
 • De accomodatie voor vannacht is een mooie hacienda net buiten het dorpje San Agustín. Geniet van de rust en de omgeving op deze unieke plek.

Dag 3: San Agustín

 • Na het ontbijt staat een een paardrijtocht op het programma. Een lokale gids zal je meenemen op deze prachtige tour van 4-5 uur door San Agustín.
 • Deze dag staat in het teken van adembenemende uitzichten over o.a. de Magdalena Cañon en de koffie- en suikerplantages. Je brengt een bezoek aan mooie archeologische vindplaatsen zoals Chaquira, Pelota en Tablon.
 • Ben je niet zo van het paardrijden, dan kun je deze tour inruilen voor een jeeptocht. Gedurende deze tocht zul je Estrecho de Magdalena, Mortinõ waterval en een aantal archeologische vindplaatsen bezoeken.
 • De rest van de dag kun je invullen zoals jij dat zelf graag wilt. Je kunt lekker relaxen, maar ook kiezen voor de vele optionele activiteiten in San Agustín.

Dag 4: Neiva

 • De laatste dag is aangebroken. Na een goed ontbijt vertrek je naar Neiva. Je zult gebracht worden naar het busstation of vliegveld van Neiva.