Punta Gallinas Tour – 3 dagen

Een fantastische driedaagse trip in Punta Gallinas. De woestijnachtige omgeving, de ongerepte natuur, de oranje stranden en de heerlijke kleine eilandjes maken dit verblijf onvergetelijk!
Punta Gallinas Tour – 3 dagen

Punta Gallinas Tour – 3 dagen

Welkom in Punta Gallinas; onvergetelijke drie dagen in de ongerepte natuur

Punta Gallinas is een fantastische optie voor mensen die de magie willen ervaren van de woestijn in perfecte harmonie met de zee. De punta Gallinas Tour geeft je de tijd die je nodig hebt om de schoonheid van de natuur en de landschappen van La Guajira te ontdekken.

Je bezoekt tevens het noordelijkste puntje van Zuid-Amerika. Vanuit de vuurtoren heb je het beste uitzicht op de Caribische Zee.

Dag 1: Cabo de la Vela

 • Dit fantastische avontuur begint om 4:30 vanuit Santa Marta. Je gaat onderweg naar Riohacha. In Riohacha ga je lekker ontbijten om vervolgens om 8:30 richting Manaure te vertrekken. Dit zal over een woestijnachtige weg zijn.
 • In Manaure vind je Colombia’s grootste zoutwinning. Je krijgt een rondleiding en zult te horen krijgen hoe de zoutwinning precies in zijn werk gaat.
 • Vervolgens kom je langs Uribia; inheemse hoofdstad van Colombia. Een druk plaatsje waar veel fietstaxi’s je zullen passeren en waar de kleurrijke Wayuu vrouwen het straatbeeld bepalen.
 • Vanuit Uribia vertrekken we naar Cabo de la Vela. Hier ga je lekker lunchen en in alle rust het prachtige strand Arco Iris Beach, Pilon de Azucar en tenslotte de vuurtoren bezoeken. Bij de vuurtoren ga je genieten van een fantastische oranje zonsondergang.
 • Deze dag sluit je af bij de Rancheria. Je gaat de nacht doorbrengen in hangmatten. Ga op je rug liggen en aanschouw de sterrenhemel die hier werkelijk prachtig is!

Dag 2: Aankomst Punta Gallinas

 • Op de tweede dag van ons avontuur vertrekken we om acht uur, na het ontbijt, naar Punta Gallinas. Je komt door woestijnachtige gebieden en passeert daarbij het Parque Eolico ‘Jepirachi’ (Wind Park) om foto’s te nemen.
 • We vervolgen de verlaten weg grenzend aan de prachtige kleine eilandjes Bahia Honda en Bahia Hondita. Uiteindelijk bereiken we het raadselachtige, afgelegen en magische Punta Gallinas.
 • Om twee uur kun je lekker lunchen en de rest van de dag kun je genieten en ontspannen. De schoonheid van het landschap laat je je ogen uitkijken.
 • Je kunt bijvoorbeeld naar de kleine eilandjes gaan per boot of flamingo’s spotten op het water. De zonsondergang is ook in Punta Gallinas adembenemend!

Dag 3: Dunas Taroa / Riohacha

 • Vroeg na het ontbijt ga je de Taroa duinen in. Het prachtige woestijnachtige landschap en het fijne zand zo dichtbij de zee is een plaatje om te zien. Rol van de duinen de zee in voor een verfrissende duik. Dit is een heerlijke afsluiting van drie prachtige dagen.
 • Daarna keer je terug naar Riohacha voor de lunch. Uiteindelijk zul je rond acht uur in de avond weer aankomen in Santa Marta.