Minca – 3 dagen

Een prachtig en vredig hippiedorpje in de bergen van de Sierra Nevada de Santa Marta. Dit vogelparadijsje is een bijzondere toevoeging aan jouw Colombia reis!
Minca - 3 dagen

Minca - 3 dagen

Welkom in Minca; vogelparadijsje in de bergen van de Sierra Nevada de Santa Marta.

Minca is een fantastisch mooi dorpje wat ook wel de ecologische koffie hoofdstad van de Sierra Nevada wordt genoemd. Op ongeveer 15 km en 35 minuten vanaf Santa Marta kun je dit groene bergdorpje vinden. Vanuit de bergen heb je een prachtig uitzicht over Santa Marta, over de zee en de bergen van de Sierra Nevada.

Minca Ecohabs is een gebied van vrede en kalmte. Wil je compleet relaxen, lekker afgezonderd van de bewoonde wereld, genieten van rust in een gebied compleet omgeven door bergen, rivieren en de zee, dan is dit echt ideaal!

De beste maanden om te gaan vertoeven in Minca zijn van december tot en met mei. Dat zijn de seizoenen met een lekker winderig karakter, waardoor je minder last zult hebben van de muggen. Wil je graag in de andere maanden naar Minca, laat je dan zeker niet tegenhouden, want de temperatuur is gedurende het hele jaar heerlijk!

Zoals gezegd is Minca een speciale plek. Je vindt er vele koffie boerderijen, bossen, bergen, rivieren, watervallen, natural pools, leuke restaurantjes en cafes. Fantastische wandelingen in de natuur, tropische vogels en gezellige ontmoetingen met de vriendelijke locals van Minca. Deze drie dagen staan in het teken van een rustgevende, maar fijne ervaring!

Minca Ecohabs richt zich op permacultuur en is in alles ecologisch.

Dag 1: Santa Marta – Minca

  • Deze bijzondere driedaagse tour zal beginnen in Santa Marta. Dit is namelijk de plek van waar je zult worden opgepikt om naar Minca te rijden. Je gaat het lawaaierige Santa Marta inruilen voor het heerlijke en rustige natuurparadijs van Minca.
  • Je verblijft in unieke Ecohabs omgeven door een prachtige natuur. Bijzondere uitzichten over Santa Marta en de blauwe zee maken jouw overnachtingsplek de komende dagen extra bijzonder! De zee voelt op deze manier toch nog lekker dichtbij.
  • (B / – / D)

Dag 2: Wandeling naar de waterval Marinka

  • Het begin van een nieuwe dag in Minca is wel een hele bijzondere. Je gaat de prachtige Marinka waterval bezoeken. Om er te komen, staat er een fantastische hike op het programma. Deze rustgevende, groene plek geeft je het gevoel afgezonderd te zijn van de buitenwereld. De gezonde frisse lucht die je op snuift, doet goed!
  • Je passeert mooie rivieren, watervallen en met een beetje geluk spot je een heleboel bijzondere vogels en vlinders.
  • Lekker zwemmen in de natural pools en genieten van de spetters van de waterval. Dit is een bijzondere dag in Minca.
  • De Pozo Azul zijn twee natural pools met kleinere watervallen en grote stenen waar je vanaf kunt springen. Alleen als je durft natuurlijk! Het water is erg koud, maar zal op dat moment een welkome verfrissing zijn.
  • (B / – / D)

Dag 3: Vrije ochtend Minca

  • Vandaag heb je een vrije ochtend. Doe waar je zelf zin in hebt. Er zijn leuke activiteiten te ondernemen zoals een koffietour, vogelspotten of een mooie hike. Het genieten van een drankje in een leuk restaurant met uitzicht over de bergen in gezelschap van tientallen kolibrietjes is ook genieten geblazen!
  • (B / – / -)