Koffiegebied – 3 dagen

Ben je dol op koffie? Dan is dit wel jouw unieke reis naar het hart van Colombia waar de koffie regio is gevestigd. Laat de heerlijke koffiegeuren tot je komen en ontdek deze plek voor de volle 100%!
Koffiegebied - 3 dagen

Koffiegebied - 3 dagen

Welkom in het koffiegebied van Colombia; het Toscane van Zuid-Amerika

Een van de mooiste streken in Colombia is het koffiegebied rondom de stad Manizales. Het wordt ook wel het Toscane van Zuid-Amerika genoemd. Prachtige glooiende heuvels vol koffieplanten en op de achtergrond de bergpieken van het nationaal park Los Nevados.

Wat je echt MOET doen is naar het uitzichtpunt van Salento gaan om een prachtig uitzicht te hebben over de Cocora Vallei. De Cocora Vallei is gelegen op zo’n 2400 meter hoogte en kenmerkt zich door de schitterende hoge palmbomen en met planten begroeide valleien.

Ben je dol op koffie? Dan is dit wel jouw unieke reis naar het hart van Colombia waar de koffie regio is gevestigd. Laat de heerlijke koffiegeuren tot je komen en ontdek deze plek voor de volle 100%!

Dag 1: Koffiegebied – Bezoek de Koffieplantages

  • Vandaag ga je alles leren over de wereld van de koffie. Je bent deze dag onderdeel van het hele proces; van de koffieboon tot aan met het heerlijke kopje koffie. Tijdens deze unieke tour zal een koffie expert zijn kennis (en misschien wel geheimen) geven over het planten, het oogsten, het wassen en drogen van de koffie. Deze dag staat in het teken van de geuren van koffie, het maken van de koffie en het proeven van de koffie.
  • (B / L / -)

Dag 2: Koffiegebied – Tour Salento & La Carbonera

  • Vandaag ga je een spectaculair bezoek brengen aan de Cera; een bos vol met waxpalmen. Deze palmbomen zijn gigantisch hoog (tot 70m) en zullen zeker meerdere malen vandaag je aandacht trekken. Hoge bergen, vele unieke diersoorten en flora en fauna kenmerken dit prachtige gebied in Colombia. Dit schitterende landschap is gelegen op 3.800 meter boven de zeespiegel.
  • Wil je meer weten over de lokale cultuur van dit gebied, bezoek dan het eeuwenoude pad die al meer dan 800 jaar gebruikt wordt door de inheemse stammen van het gebied. De tour zal worden gedaan in Jeep Willy’s, het traditionele voertuig van deze regio.
  • (B / L / -)

Dag 3: Koffiegebied – Warmwaterbron van Santa Rosa

  • Vandaag staat jouw gehele dag in het teken van relaxen. Je gaat naar de warmwaterbron van Santa Rosa de Cabal. Dit prachtige gebied is omgeven door groen, door bossen en een spectaculaire waterval. Neem vandaag een heerlijk ontspannen bad in dit warme water. Ervaar het gevoel van ontstressen op deze geweldig mooie plek. Leef in het moment! Dit rustgevende en magische landschap laat het toe!
  • (B / – / -)