Jungle Expeditie Amazone – 5 dagen

Avontuur, ontspanning en wildlife gaan deze vijf dagen hand in hand. Wat een fantastische ervaring zul je beleven in de groene jungle van de Amazone.

Jungle Expeditie Amazone - 5 dagen

Jungle Expeditie Amazone - 5 dagen

Welkom in de Amazone; geniet van een avontuurlijke jungle expeditie in het tropisch regenwoud van Colombia

Ben jij een avontuurlijk type en zoek je in jouw vakantie altijd net dat beetje extra spanning? Dan is deze Amazone ervaring op jouw lijf geschreven.

De eerste nacht gaat meteen een hele speciale worden, want je gaat overnachten in een boomhut. Dit had je vast al op je bucketlist staan? Dit wordt een bijzondere ervaring. ‘s Nachts hoor en voel je dat je niet alleen bent. Een uniek gevoel alle dieren om je heen te horen.

Jungle trekkings, het bezoeken van inheemse gemeenschappen en prachtige reservaten zorgt voor een avontuurlijke vijf dagen in de Amazone. De roze en grijze dolfijnen, vogel spotten, vissen en genieten van alle wildlife om je heen. Dit is een ervaring uit duizenden!

Day 1: Bogotá – Leticia – Huitotos – Boomhut

 • Aankomst in Leticia. Je wordt gebracht naar het Omagua reservaat of naar Tanimboca. Daar ga je al je spullen achterlaten in de boomhut. Spannend, maar dat wordt je slaapplaats voor de nacht. Als je alles hebt geïnstalleerd en hebt voorbereid voor de nacht, ga je lunchen.
 • Na de lunch breng je een bezoek aan Maloka Huitoto. Een maloka is een soort huis, een algemene plek, waar voornamelijk de mannen van de stam bijeen komen. Je gaat leren en ondervinden hoe deze mensen leven. Je zult merken dat dit een stuk primitiever is dan dat je gewend bent. Het is bijzonder om van elkaar te leren. Een unieke ervaring zal het worden.
 • In de avond ga je lekker dineren en uiteraard je eerste nacht doorbrengen midden in de jungle van de Amazone. Het is niet uit te leggen. Je moet het meemaken! Zo bijzonder!

Dag 2: Hike door de jungle – Ticuna gemeenschap bezoeken – Puerto Nariño

 • Na het ontbijt ga je over de Amazone rivier om een bezoek te brengen aan de Macedonia gemeenschap. Laat je onderdompelen in hun leven en leer van het primitieve bestaan dat ze leiden.
 • Na dit speciale bezoekje ga je per boot naar Puerto Nariño.
 • Raften over de rivier, genieten van de stilte en tegelijkertijd de geluiden van de jungle. Het is een natuur ervaring om nooit te vergeten.
 • Diner en overnachten in Puerto Nariño.

Dag 3: Puerto Nariño – Natutama – Tarapoto

 • Na het ontbijt ga je naar de Natutama foundation waar je verschillende jungle ecosystemen kunt aanschouwen. Tevens weet je na dit bezoek precies welke dieren je kunt gaan tegenkomen tijdens dit Amazone avontuur. Dolfijnen, schildpadden, vissen en vogels zeker.
 • Je krijgt een leuke tour door de stad en zal aldaar genieten van een typische lunch.
 • In de middag ga je naar het meer van Tarapoto om de roze en de grijze dolfijn te spotten. Camera’s in de aanslag, want je wilt ze natuurlijk gaan vastleggen.

Dag 4: Puerto Nariño – Marasha – Leticia

 • Na het ontbijt ga je je klaarmaken voor 45 minuten durende wandeling door de jungle naar Marasha. Waardeer de prachtige oude bomen om je heen en benut de vrije tijd voor leuke activiteiten zoals kajakken of piranha vissen.
 • In Marasha blijf je voor de lunch.
 • Vervolgens ga je via de rivier terug naar Leticia. In Leticia krijg je een stadswandeling. De leukste plekjes ga je bezoeken. Handwerk winkeltjes, het marktpleintje, het park Santander om de duizenden papegaaien te horen overvliegen en een bezoekje aan het dorpje Tabatinga.

Dag 5: Leticia – Bogotá

 • Na een goed ontbijt ga je naar het vliegveld om vervolgens terug te vliegen naar Bogotá of je volgende bestemming.