Historie en architectuur in Cartagena – 4 dagen

Leer de prachtige ommuurde stad van Cartagena kennen. De cultuur en de geschiedenis van Cartagena gaat je in al haar facetten verbazen. Geniet van deze leerzame 4 dagen!
Historie en architectuur in Cartagena - 4 dagen

Historie en architectuur in Cartagena - 4 dagen

Welkom in Cartagena; stad van historie, cultuur & kleur!

Cartagena kent zoveel historie en architectuur! Het heeft de meest uitgebreide vestingswerken van heel Zuid-Amerika. De stad is verdeeld in drie wijken. Een gedeelte met San Pedro, de kathedraal en veel gebouwen in de Andalusische stijl. Het gedeelte van San Diego is het gebied waar vroeger de kooplieden en de middenklasse woonden. De populaire wijk van Cartagena is Gethsemani. Deze wijk is authentieker en wordt gekenmerkt door de kleurrijke graffiti muren.

De koloniale charme van Cartagena is nog steeds overal zichtbaar en voelbaar. Je bent omringd door kerken, pleinen en majestueuze koloniale huizen. De prachtige kleurrijke balkonnetjes, de smalle straatjes en de mooie binnendeuren met grote sloten geven de stad een prachtige en echte uitstraling.

Dag 1: Aankomst Cartagena

  • Vandaag kom je aan in Cartagena. De parel van de Caribbean. Een prachtige historie en cultuur kenmerkt deze bijzondere, kleurrijke en vriendelijke stad.
  • Vul deze dag in zoals je zelf wilt. Wandel lekker door de kleine straatjes, doe je eerste indrukken op van de stad en geniet zoveel mogelijk.
  • De eerste indruk zal onmiddellijk goed zijn. De schattige balkonnetjes met fleurige bloemetjes geven deze stad een heel gezellig en vrolijk karakter. Kijk om je heen en wellicht herken je al verschillende mooie bouwstijlen.
  • Optioneel: City Tour Cartagena

Dag 2: Historie en architectuur rondleiding

  • Vandaag ga je onder begeleiding van een deskundige historicus of architect Cartagena verkennen. Je gaat van het historische centrum naar het moderne gedeelte van Cartagena. Een bijzonder mooi contrast.
  • Onder de deskundige begeleiding ga je vandaag veel leren over de geschiedenis en de verschillende architectonische stijlen van de stad. Je mag zelfs bijzondere gebouwen van binnen bekijken. Dit is niet zomaar toegestaan voor iedereen. Jij bent vandaag één van de weinige toeristen die op deze manier een kijkje mag nemen in de geschiedenis van Cartagena. Echt ‘insight information’ dus!

Dag 3: Ontdek Cartagena van García Márquez

  • Deze wandeltocht is heel uniek. Je gaat namelijk een wandeling maken gebaseerd op de verhalen en scenario’s van Nobelprijs winnaar Gabriel García Márquez. Geheel geïnspireerd op zijn boek wandel jij door Cartagena. Ervaar het magisch realisme door de ogen van Gabriel García Marquez.
  • Optioneel: je kunt zelfs de persoonlijke vriend van Gabo ontmoeten in de grote bibliotheek van Cartagena.

Dag 4: Cartagena – Bogotá

  • Hopelijk heb je veel opgestoken in het culturele en kleurrijke Cartagena. De 4 dagen zijn voorbij gevlogen. Vandaag neem je het vliegtuig terug naar Bogotá.