Cultuur, hiken & wildlife – 5 dagen

Leren, ervaren en genieten. Optimale natuurbeleving in het Amazone gebied van Colombia.
Cultuur, hiken & wildlife - 5 dagen

Cultuur, hiken & wildlife - 5 dagen

Welkom in de Amazone; cultuur, hiken en heel wildlife gevat in 5 bijzondere dagen in de jungle.

Leticia is de hoofdstad van het Amazonas Departement. In dit gebied staan voorouderlijke tradities, inheemse rituelen, het beschermen van de wilde dieren, duurzaamheid en milieu educatie hoog in het vaandel. De inheemse bevolking en de Amazone dieren zoals schildpadden, zeekoeien, alligators, dolfijnen, vissen en vogels worden hier goed beschermd. Leren, ervaren en genieten. Optimale natuurbeleving in het Amazone gebied van Colombia.

Dag 1: Leticia – Etnografisch museum – Papegaaien park

 • Aankomst in Leticia. Je wordt gebracht naar je hotel. Nadat je al je spullen in je hotelkamer hebt neergelegd, ga je meteen een bezoek brengen aan een heel interessant museum. Het etnografische museum, waar je kunt genieten van verschillende culturen en leren over de veelzijdige natuur in het Amazone gebied.
 • Na dit educatieve begin van je Amazone avontuur ga je naar het papegaaien park genaamd Parque Santander. Dit wordt gezien als de slaapkamer van de papegaaien. Rond een uur of vijf komen ze met een luid kabaal het park binnenvliegen. Een prachtig moment om mee te maken!
 • Na dit bijzondere tafereel heb je de tijd aan jezelf. Ga lekker een wandelingetje maken door Leticia en kies een gezellig restaurantje of barretje om de avond af te sluiten.

Dag 2: Leticia – Mocagua – Apen spotten (Casa Micos; Mikuchinga Foundation)

 • Na het ontbijt ga je over de Amazone rivier om een bezoek te brengen aan Mocagua. Na anderhalf uur kom je aan bij de inheemse stammen die je een slaapplaats geven voor de nacht. Je laat je spulletjes achter en gaat genieten van een erg leuke tour door het dorp.
 • Je gaat de natuur en de gemeenschap verkennen van dit gebied. De schilderijen en de motieven uit de Amazone verfraaien de huisjes op deze plek. Dit wordt een bijzondere ontmoeting met de natuur én de cultuur van het gebied.
 • In Mocagua ga je lekker lunchen.
 • Na de lunch ga je een bezoek brengen aan het apen project Churuco door de Maikuchinga Foundation. Deze stichting heeft de focus op het behoud van de Churuco aap. Een bijzonder initiatief en plekje in de jungle. Communiceren met de natuur, met de apen en leren van de flora en fauna. Je gaat op zoek naar de Victoria Regia, de grote waterlelies van de Amazone. Het is een fantastische dag midden in de jungle die jou in alle rust de natuur compleet laat beleven.
 • Na deze fantastische en actieve dag ga je terug om te genieten van een lekker diner en een welverdiende nacht rust.

Dag 3: Park Amacayacu – Park San Martin de Amacayacu

 • Na het ontbijt ga je met een primitief bootje over de rivier Amacayacu. Deze rivier grenst aan het Palmeras Park. Je maakt een prachtige hike van anderhalf uur naar de San Martin gemeenschap.
 • Bij de inheemse gemeenschap krijg je de kans om te spreken met de inheemse Tikuna Victor. Stel al je vragen en wordt wijzer van deze bijzondere cultuur.
 • In Casa Gregorio ga je lunchen en overnachten.
 • Na de lunch maak je een mooie tour naar verschillende wijze inheemse mensen. Zij gaan je meer vertellen over de geneeskrachtige eigenschappen van de planten van de Amazone. Een zeer informatieve en actieve activiteit. Eentje die je anders laat kijken naar de natuur, naar de Amazone en haar bewoners.
 • In de avond ga je een hele bijzondere activiteit doen. Je gaat namelijk naar de ambachtelijke werkplaats van de grootmoeders van het dorp. Je krijgt een klei workshop van deze unieke mensen. In Tikuna taal en wat handen en voeten gebaren ga je leren hoe je, net zoals de inheemse gemeenschap, prachtige dingen maakt van klei.

Dag 4: San Martin – Puerto Nariño – Natutama – Tarapoto meer

 • Na het ontbijt ga je naar Puerto Nariño. Je gaat een bezoek brengen aan de Natutama stichting. Na dit bezoek zul je de Amazone met al haar prachtige dieren en natuur nog meer gaan waarderen. De apen, de dolfijnen, de schildpadden en vogels, ze horen allemaal bij dit prachtige natuurgebied.
 • In de middag ga je lunchen.
 • Na de lunch ga je naar het Tarapoto meer. Geniet en observeer alles om je heen. Het landschap en het meer heeft een rustgevende invloed. De schone lucht, de geweldige omgeving en de uitzichten zorgen voor een heel fijn moment!
 • Na het bezoek aan het Tarapoto meer ga je terug naar het dorp om nog lekker na te genieten van deze mooie Amazone dag.
 • In de avond ga je tezamen met de grootmoeders zitten om te praten over hun tradities, hun mythen en legenden. Dat is een bijzonder en intiem moment. Je bent zo verschillend, maar probeert elkaar op dat moment even helemaal te begrijpen. Je voelt je welkom bij deze unieke inheemse gemeenschap. Afgezonderd van de buitenwereld, maar je toch thuis voelen. Dat kan bij deze bijzondere stam.

Dag 5: Puerto Nariño – Leticia

 • Na het ontbijt ga je per speedboot naar Leticia. Je hebt de tijd aan jezelf. Op het afgesproken tijdstip wordt je gebracht naar de luchthaven van Leticia.