Colombia Koffie & Caribbean Tour – 11 dagen

Een unieke reis naar de prachtige groene koffieplantages. De heerlijke koffiegeuren zullen je tegemoet komen. Ook zul je genieten van het Caribische nachtleven en de mooie stranden van Tayrona Park.
Colombia Koffie & Caribbean Tour - 11 dagen

Colombia Koffie & Caribbean Tour - 11 dagen

Tayrona Park
Welkom in Colombia; adembenemend mooi land

Ben je dol op koffie? Dan is dit wel jouw unieke reis naar het hart van Colombia waar de koffie regio is gevestigd. Een prachtige plek waar je groene koffieplantages in overvloed zult aantreffen. De heerlijke koffiegeuren je tegemoet komen en je uiteraard de lekkerste kopjes koffie kunt nuttigen. Tevens een geweldige plek waar je te voet en te paard de meest prachtige tochten kunt maken. Medellin en Cartagena staan bekend om hun heerlijk Caribische nachtleven en vriendelijke bevolking. Steden waar je je niet zult vervelen, omdat de wandelingen erdoorheen alleen al zullen zorgen voor vele AAAH’s en OOOH’s. Twee heerlijke plekken om in te bivakkeren. Tayrona Park zal als afsluiting van deze prachtige reis de kers op de taart zijn. Een idyllisch mooie plek van pure ontspanning. Prachtige stranden voor lange wandelingen, azuur blauwe zee en dat is alles in combinatie met een heerlijk jungle gevoel.

Reisroute in het kort

Dag 1: Bogota – Armenia

Dag 2: Recuca

Dag 3: Armenia – Medellin

Dag 4: Medellin City Tour

Dag 5: Santa Fe Antioquia

Dag 6: Medellin – Cartagena

Dag 7: Cartagena city tour

Dag 8: Cartagena – Tayrona Park

Dag 9: Tayrona Park – Pueblito

Dag 10: Tayrona

Dag 11: Tayrona – Santa Marta

 

 

Dag 1: Bogota – Armenia

 • Je arriveert in Bogota, waarvandaan je een transfer krijgt naar Armenia. Eenmaal aangekomen, zul je gebracht worden naar jouw gekozen finca.
 • Vandaag staat meteen een leuke tour op het programma naar Salento en de Cocora Vallei. Op verkenning in dit gebied is prachtig, omdat je overal het kleurrijke koloniale en historische verleden terug zult zien. Tevens zul je unieke landschappen, de heldere Quindio rivier en de mooie hoge palmbomen in overvloed aantreffen. De prachtige natuur zal je deze dag meermaals verrassen.

Dag 2: Recuca

 • Vandaag staat een informatieve en actieve dag op het programma naar Recuca. Je gaat op een culturele koffie tour, waarin je uniek inzicht krijgt in het echte leven van de koffieboeren. De historie van het koffiegebied en het ontstaan van de lokale ‘Paisa’ cultuur zal onderwerp zijn van deze informatieve dag.
 • Vergeet vandaag niet om in traditionele kledij je eigen koffie te fabriceren. Hoe leuk is het om na een harde dag werken te genieten van je eigen gemaakte koffie.
 • De rest van de dag kun je heerlijk relaxen in de finca. Geniet van de prachtige groene omgeving, schiet mooie foto’s en laat het je aan niets ontbreken.

Dag 3: Armenia – Medellin

 • Na het ontbijt zul je op het afgesproken tijdstip vertrekken. We gaan met  de auto over de kleurrijke ‘Autopista del Cafe’ (Coffee Highway) naar Medellin. Van alles te zien in deze prachtige omgeving.
 • Eenmaal aangekomen in het hotel kun je even lekker tot jezelf komen. Geniet van het feit dat even niets hoeft. Er staat nog veel op het programma, dus even opladen is geen overbodige luxe.

Dag 4: Medellin City tour

 • In Medellin is genoeg te zien en te doen. Deze tour zal voornamelijk het originele Medellin laten zien met al zijn iconische symbolen zoals ‘Pueblito Paisa’. Een plek waar de tijd heeft stil gestaan.
 • Je zult tevens een ritje maken in de beroemde ‘Metro Cable’. Medellin’s beroemde innovatieve transportmiddel. Een kabelbaan die arme buitenwijken met het stadscentrum beneden in het dal verbindt.
 • Biblioteca España is tevens een ‘must-see’  in Medellin. De Bibliotheca España (een gratis bibliotheek) is met name gericht op kleine kinderen, en die zul je dan ook massaal spelletjes zien spelen achter de computers in de computerruimte. Ook is er een theaterzaal in het complex waar films, toneelstukken en lezingen worden georganiseerd.

Dag 5: Medellin – Santa Fe de Antioquia

 • Na een goed ontbijt vertrekken we vandaag van de drukte van Medellin naar de rust van Santa Fe de Antioquia. Haar mooie geplaveide straten en huizen herinneren aan de lang vervlogen koloniale tijd. Neem deze historische taferelen in alle rust in je op en geniet van je vrije tijd in dit mooie dorpje.
 • Optioneel: bezoek aan de prachtige groene tuin van Antioquia.

Dag 6: Medellin – Cartagena

 • Transfer per bus naar Cartagena.
 • Vandaag staat er niets op het programma, dus je hebt de tijd aan jezelf om Cartagena te gaan verkennen. Cartagena is een bijzonder mooie stad met veel geschiedenis, kleur en levendigheid. Het is een heerlijke stad om in rond te slenteren. Kleine en kleurrijke straatjes, gezellige pleintjes, veel restaurantjes en dat alles op je dooie gemakje met een heerlijk zeebriesje. Geniet van deze vrije avond.

Dag 7: Cartagena City Tour

 • Een prachtige city tour staat vandaag op het programma. Begin je stadswandeling in deze oude piraten stad met een bezoek aan ‘Cerro de la Popa’, gebouwd op de top van een heuvel met het beste uitzicht over Cartagena.
 • Vervolgens gaan we naar de oudste kerk van de stad ‘San Pedro Claver’.
 • In de oude stad bezoeken we tevens ‘Plaza Bolivar’. Het standbeeld van Bolivar staat midden in een parkje, waar veel mensen heerlijk zitten te genieten bij de fontein. Een perfecte plek om wat schaduw te zoeken, een biertje te drinken en leuke souvenirtjes te kopen voor thuis.
 • Bij het strand van Bocagrande kun je even heerlijk genieten van de zon. Voel het zand tussen je tenen, ga lekker pootje baden of zwemmen in de zee en geniet vooral van de heerlijke Zuid-Amerikaanse muziek die overal klinkt. Vergeet niet een prachtige panorama foto te maken van Bocagrande.
 • We eindigen in Pierino Gallo, voor een bezoekje aan een aantal leuke winkeltjes.
 • ‘s Middags heb je de tijd aan jezelf. Je kunt lekker je eigen ding doen. Geniet van de stad, van het strand, van de leuke restaurantjes en barretjes, snuif wat cultuur, bezoek musea, drink een lekkere cocktail (of 2), aanschouw de beste zonsondergang bij Cafe del Mar. Maar geniet vooral van de Caribische sfeer van kleur en muziek.

Dag 8: Cartagena – Tayrona Park

 • Een waar hoogtepunt van deze tour is Tayrona Park. Vandaag zul je aan dit prachtige park een bezoek brengen. Jungle vs. Caribbean.
 • Weelderige bomen, schitterende stranden, prachtige uitzichten en de relaxte sfeer maken Tayrona Park echt tot een heerlijke plek om te genieten van rust en omgeving. Wat betreft flora en fauna zit je goed. Spot kleurrijke vlinders, vogels, prachtige bloemen en met geluk aapjes in de bomen.
 • De nacht breng je door in traditionele hangmatten met een onvergetelijk uitzicht over de Caribbean. Slapen in de open lucht met het geluid van de jungle en de zee. Dat wordt genieten.

Dag 9: Tayrona Park – Pueblito

 • Een volle dag met wandelingen, bergen, jungle, archeologische plekken en prachtige stranden staat vandaag op het programma.
 • Een wandeling naar het indianen dorp Pueblito is voor vandaag een hoogtepunt. Als je van historie houdt en deze het liefst aanschouwt in de meest pure vorm, dan is Pueblito echt een aanrader.
 • Cabo san Juan is een betoverende plek om een hapje, een drankje en een duikje te nemen. Enorme stenen, helder blauw water, een groene omgeving en volledige rust is wat deze plek omschrijft.

Dag 10: Tayrona Park

 • Een vrije dag in Tayrona Park. Deze dag vul je volledig in naar jouw wensen. Lekker passief onder een palmboom genieten van de zon, de zee en een goed boek. Of trek opnieuw de jungle in voor het spotten van mooie vlinders, vogels en aapjes. Vandaag is alles mogelijk!
 • Een prachtige toevoeging is het ontmoeten van de Arhuaco indianen. Je kunt ze aanschouwen in hun eigen primitieve leven, druk met hun eigen werkzaamheden. Hun traditionele kleding en tassen zijn erg populair als mode-item in Colombia (en steeds meer daarbuiten; zo ook Nederland).

Dag 11: Tayrona Park – Santa Marta

 • Dat is snel gegaan. Je mooie reis door Colombia zit erop. Vandaag zul je terug vliegen naar huis. Ben je van plan om je reis te verlengen door bijvoorbeeld naar het avontuurlijke Amazone gebied te gaan? Bespreek dit met ons en we zullen je helpen je reis op een mooie manier te vervolgen.