Cocora Vallei & brulapen – 5 dagen

De groene omgeving van het Koffiegebied gecombineerd met de geluiden van de brulapen. Luister goed, want ze roepen je! Zo uniek en bijzonder!
Cocora Vallei & brulapen - 5 dagen

Cocora Vallei & brulapen - 5 dagen

Welkom in de Cocora Vallei; ontmoet de brulaap in een unieke groene omgeving

De groene omgeving van het Koffiegebied is er eentje om nooit meer te vergeten. De hoge waxpalmen, de glooiende groene heuvels en de stilte van de natuur zorgen voor complete ontspanning. Je bent zo dichtbij de natuur en dat voel je aan alles!

Geniet van de rust, de kalmte en de schone lucht van het Koffiegebied. Houd je van koffie, dan zit je hier helemaal goed. De heerlijke koffiegeuren gaan je tegemoet komen. Beleef en ervaar dit gebied echt!

De brulapen maken de omgeving helemaal uniek! Op kilometers afstand kun je ze nog horen. Deze prachtige dieren gaan jou 100% zeker laten weten dat ze er zijn! Zo bijzonder!

Dag 1: Aankomst in het Koffiegebied

 • Je vertrekt vandaag vroeg vanuit La Candelaria Bogotá. Je gaat op weg naar het prachtige Koffiegebied. Zodra je aankomt bij de prachtige boerderij ga je kennismaken met de mensen waar jij de komende tijd gaat overnachten. Een heerlijke lunch staat op je te wachten. Geniet van de lunch en de fantastische omgeving!
 • Na de lunch ga je een mooie wandeling maken over de landerijen. Op verschillende plekken wordt een stop ingelast, zodat je meer kunt leren over de koffie productie.
 • Je leert hoe je je eigen lekkere bakje koffie maakt. Deze dag staat in het teken van ruiken, maken en proeven!
 • De avond ga je gezellig doorbrengen in de boerderij. Je zult goed verzorgd worden door het gezin waar je verblijft. Een lekker diner zal speciaal door jouw gastgezin gemaakt worden. Wat een authentieke ervaring, want je bent compleet onderdeel van dit gezin, hun leven en gebruiken.

Dag 2: Armenia

 • Na het ontbijt vervolg je je reis naar Armenia. Je maakt één fantastische stop in Flandes. Daar staat namelijk een typische lunch van vis op je te wachten.
 • De rit is lang, maar zo ga je dat zeker niet ervaren. De omgeving is bijzonder mooi en je blijft je ogen uitkijken onderweg.
 • Eenmaal aangekomen in Armenia ga je rechtstreeks door naar je mooie hotel. Geniet de rest van de dag op jouw eigen manier. Wil je lekker relaxen of misschien het stadje leren kennen? Doe alleen de dingen waar JIJ zin in hebt.

Dag 3: Botanische tuin & paardrijden

 • Je begint de dag met een vroeg ontbijt om vervolgens naar de Quindio Botanische Tuinen te gaan. Je krijgt een rondleiding door deze bijzondere tuin die rijk is aan prachtige vlinders, natuurlijke bossen en kolibries. Het bekijken van de toren is een hoogtepunt van de dag!
 • Na deze bijzondere rondleiding vervolg je je weg naar Salento voor een lunch.
 • Nadat je jezelf weer hebt voorzien van de nodige energie ga je een prachtige rit te paard maken door de Cocora Vallei. Onderweg zie je groen, palmen, glooiende heuvels, bijzondere dieren en vele koffieboerderijen. Kijk om je heen en geniet van de rust samen met je paard.
 • In het dorpje Finlandia ga je genieten van een heerlijk diner. Dit was me het dagje wel. Neem de rest van de avond lekker tijd voor jezelf. Morgen belooft weer een drukke, maar fantastische dag te worden.

Dag 4: Op zoek naar de brulapen

 • Na een typisch ontbijtje ga je op een 4 uur durende expeditie in een prachtig natuurreservaat. Je gaat luisteren naar de brulapen in de verte, maar soms ook heel dichtbij. Blijf kijken in de boomtoppen, want ze zijn vaak dichterbij dan je denkt! Deze bijzondere dieren zijn overal en dat laten ze je zeker merken.
 • Uiteraard kent dit gebied veel andere wilde dieren en een rijke flora en fauna. Om je heen kijken, is nog nooit zo leuk en interessant geweest!
 • De lunch gaan we nuttigen in Finlandia. Vervolgens zal de reis verder gaan naar Ibague, waar je de nacht gaat doorbrengen.

Dag 5: Vogel spotten & terug naar Bogotá

 • De laatste dag ga je goed besteden. Na het ontbijt ga je namelijk naar een prachtig vogel reservaat. Je maakt een ontspannen hike door de omgeving en ondertussen spot je de meest prachtige vogels in de lucht.
 • Na deze fijne afsluiting keer je terug naar Bogotá. Je zult in het begin van de avond terug zijn in Colombia’s hoofdstad.