Ciudad Perdida Tour – 4 dagen

Een indrukwekkende jungletrekking naar Ciudad Perdida. Het is een authentieke ervaring om onderweg Tayrona indianen tegen te komen. Je zult 4 dagen geheel afgesloten zijn van de buitenwereld.
Ciudad Perdida tour - 4 dagen

Ciudad Perdida tour - 4 dagen

Welkom in Ciudad Perdida; indrukwekkende jungle trekking naar de Verloren Stad

Houd jij van een uitdaging? Dan is deze jungle trekking echt iets voor jou. Het is een zware, maar geweldige tocht van 4 dagen door de jungle om uiteindelijk de Lost City te bereiken. Het is een authentieke ervaring, want onderweg zul je verschillende Tayrona indianen tegenkomen. Om de Indigenas, gehuld in hun witte gewaden en hoedjes, te zien is werkelijk een bijzondere ervaring.

Comfort is deze dagen niet belangrijk! Je gaat volledig back-to-basic, waarin alle gemakken van thuis niet meer aan de orde zijn. Je zult je moeten wassen in de rivier, 3 nachten slapen in ( meestal ) een bed met een mosquito net en een klein dekentje voor de kou en 4 dagen afkicken van je telefoon. Ontdek hoe ontspannen je bent als je deze tocht loopt. Je voelt je één met de natuur. Vier dagen lang geheel afgesloten te zijn van de buitenwereld is een bevrijdende en unieke belevenis!

 Dag 1: Santa Marta – Ciudad Perdida

 • Het vertrek zal zijn vanuit Santa Marta of Taganga om 08:00. Dat is afhankelijk van de plek waar je op dat moment verblijft. Samen met de andere reizigers ga je per jeep naar Mamey (ook wel Machete Pelao), een klein dorpje in la Sierra Nevada de Santa Marta. Daar zal de lunch zijn.
 • Na de lunch begint de eerste hike van 7.6km. Het doel is om de eerste cabin “Adan of Alfredo” te bereiken. Gedurende de hike zijn er mogelijkheden om te zwemmen in de natural pools en lekker op te frissen in het pure water dat direct van de Sierra Nevada berg komt.
 • De eerste nacht  zal in een cabin doorgebracht worden.
 • Avondeten met alle geuren, kleuren en geluiden van de jungle zal een ware ervaring worden.

Dag 2: Ciudad Perdida – ontmoeten van de indianen

 • Vroeg in de ochtend (ongeveer rond 06:00) zal de hike beginnen. Je zult vandaag een afstand van ongeveer 15km moeten wandelen (ongeveer 8 tot 9 uur wandelen).
 • Je gaat lunch nuttigen in het Wiwa kamp. Een leuke bijkomstigheid is dat je heerlijk kunt afkoelen in het frisse water van de Buritaca rivier.
 • Na de lunch, volg je het pad naar “Mutanyi”, een klein dorpje dat bewoond wordt door de inheemse stammen. Deze prachtige Kogui families in witte kledij leven volgens eigen gebruiken. De gids zal meer vertellen over hun cultuur en tradities.
 • De hike zal vervolgd worden naar het kamp “Paraíso Teyuna”. De plek om de tweede nacht door te brengen. Dit kamp ligt op een uur afstand van de Verloren Stad.

Dag 3: Ciudad Perdida – inheemse stammen

 • Vandaag staat er een behoorlijke klim op het programma. 1200 traptreden (ongeveer een uur) dien je te trotseren om bij de hoogte terrassen van de Ciudad Perdida te geraken. eenmaal daar aangekomen, kun je al je vragen stellen aan de gidsen. Details over de Tayrona cultuur en de architectuur van deze bijzondere plek.
 • Uiteraard kun je ook op deze plek heerlijk genieten van de natural pools, de rivier en de prachtige uitzichten. Midden in de jungle, afgelegen van alles, vind je hier enorm je rust. Een back to basic ervaring die je niet meer zult vergeten.
 • Na de lunch vervolg je de trek naar het Wiwa kamp. De derde nacht breng je daar door. Je krijgt de unieke mogelijkheid om de inheemse mensen beter te leren kennen.

Dag 4: Ciudad Perdida – einde van het avontuur

 • Vandaag gaat de wandeling van “Wiwa” naar el Mamey (ongeveer 8 uur hiken). Lunch en snacks worden verzorgd gedurende de trek. Ben je weer aangekomen bij het startpunt van de Ciudad Perdida, dan zal daar de jeep klaarstaan die je terugbrengt naar Santa Marta.
 • Wil je gebracht worden naar een andere bestemming; bijvoorbeeld Tayrona of Palomino, dan is dat uiteraard ook een mogelijkheid!