Cartagena & Tayrona Park – 4 dagen

Dit is dé perfecte combinatie om in een korte tijd Cartagena en Tayrona Park te verkennen. In Cartagena geniet je van de mooie koloniale kleurrijke stad. In Tayrona Park ontspan je optimaal op de hagelwitte stranden en blauwe baaien.
Taryona Park & Cartagena - 4 dagen

Taryona Park & Cartagena - 4 dagen

Tayrona Park
Welkom in Cartagena; kleurrijke & prachtige stad van Colombia

Cartagena is een bijzonder mooie stad met veel geschiedenis, kleur en levendigheid. Het is een heerlijke stad om in rond te slenteren. Kleine en kleurrijke straatjes, gezellige pleintjes, veel restaurantjes en dat alles op je dooie gemakje met een heerlijk zeebriesje. Op elke straathoek tref je weer iets nieuws aan wat je aandacht trekt. Dansende mensen, verkopers met mooie zelfgemaakte sieraden, kruiwagens vol met de meest kleurrijke soorten fruit, mooie gebouwen en schattige balkonnetjes met fleurige bloemen.

Het fijne van Cartagena is, dat je niet alleen maar hoeft te slenteren in de stad. Op het strand van Bocagrande kun je namelijk ook even heerlijk met de beentjes gestrekt van de zon genieten. Heerlijk strand met uiteraard de Caribische klanken van de muziek. Op het strand hangt een fijne sfeer, waardoor je even kunt ontkomen aan de drukte van de stad.

Wanneer de zon plaats maakt voor de schemer merk je pas hoe mooi Cartagena bij nacht is. De gekleurde huizen en gebouwen krijgen net dat extraatje mee door de verlichting in de stad. Op verschillende pleintjes zul je Afrikaanse dansgroepen aantreffen die hun prachtige kunsten zullen tonen. De keuze voor restaurantjes en bars is enorm. Een aanrader is ‘Cafe del Mar’, waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang, loungemuziek en een scala aan verschillende soorten cocktails.

Dichtbij Cartagena zijn er nog tal van leuke opties om te ondernemen. Laat je bijvoorbeeld onderdompelen in de modder van de vulkaan Totumo of ga per boot naar Islas del Rosario. Een beschermd nationaal park met prachtige eilandjes waar je kunt genieten van de azuurblauwe zee en de verscheidenheid aan tropische vissen.

Welkom in Tayrona Park: een stukje ongerept Caribisch paradijs

Tayrona National Park is een betoverende plek met een prachtige natuurlijke schoonheid. De weelderige bomen, schitterende stranden, prachtige uitzichten en de relaxte sfeer maken Parque de Tayrona echt tot een heerlijke plek om te genieten van rust en omgeving. Wat betreft flora en fauna zit je goed. Spot kleurrijke vlinders, vogels, prachtige bloemen en met geluk aapjes in de bomen. Je bezoek aan Tayrona Park zal eentje zijn om nooit te vergeten.

 Dag 1: Cartagena – Aankomst

 • Na aankomst op de luchthaven van Cartagena word je naar je accommodatie, een mooi koloniaal hotel, gebracht.
 • Na de check in heb je tijd om te relaxen. Verken Cartagena op je dooie gemakje, pak hier en daar een terrasje en ga lekker uit eten.
 • Optioneel: koetsrit door het historisch centrum

Dag 2: Ontdek Cartagena

 • Maak een mooie wandeling door Cartagena. Dit kan door middel van een stadstour of een rondleiding. Geniet van de kleine straatjes, gezellige eettentjes en heerlijke muziek
 • Pik een paar uurtjes strand mee op Bocagrande Beach.
 • Bekijk de mooiste zonsondergang bij Café del Mar.
 • Geniet van de zonsondergang en het nachtleven van de ommuurde stad.
 • Optioneel: boek een boottrip naar Islas del Rosario (trek daar een gehele dag voor uit)
 • Optioneel: modderbad bij Volcano Totumo

Dag 3: Tayrona Park – Cartagena

 • Vandaag zul je, na het ontbijt, per busje gebracht worden naar Tayrona Park.
 • Deze dag staat in het teken van een prachtige ecologische wandeling met gids. Zon, strand, flora en fauna zullen deze dag in overvloede aanwezig zijn.
 • Cabo san Juan zal een heerlijk uitrustpunt worden. Geniet van het hagelwitte strand met bijzondere uitzichten. Neem een hapje en een drankje in deze prachtige omgeving.
 • Accommodatie (Ecohabs / Cabañas Arrecifes). De accommodaties zijn gelegen in de jungle. Geniet van een heerlijke nachtrust met achtergrondmuziek van de natuur.

Dag 4 – Tayrona Park

 • In de ochtend geniet je van een lekker ontbijtje met het uitzicht op zee.
 • Besteed deze ochtend nog optimaal en ga lekker wandelen langs het strand en aanschouw de prachtige 9 rotsblokken in zee.
 • Bereid je voor op de terug wandeling naar de bewoonde wereld.