Bogotá Tour- 3 dagen

Verken de prachtige hoofdstad van Colombia met al haar intieme straatjes, leuke restaurantjes, gezellige pleinen & bijzondere gebouwen. Het is een veelzijdige stad met veel cultuur en historie. Bezoek in de avonden gezellige cafeetjes en dans de salsa!
Bogotá - 3 dagen

Bogotá - 3 dagen

Welkom in Bogotá; culture hoofdstad van Colombia

Bogotá is een hoofdstad, waarin cultuur centraal staat. Tal van musea en bijzondere historische gebouwen zorgen ervoor dat een verblijf in Bogotá een zeer informatieve reis gaat worden. Houd je van oude koloniale steden en een bohémien sfeer, dan zal La Candelaria een omgeving zijn waar je je ogen uit kunt kijken. De intieme straatjes, kunstenaarscafeetjes en pittoreske huisjes geven een heerlijke sfeer aan het geheel.

Voor een lekker hapje en een drankje is Bogotá ook the place to be. Overal zijn goede restaurants te vinden, leuke theehuisjes en gezellige café’s. Wil je ‘s avonds nog even lekker salsa dansen, dan is Bogotá ook daarvoor de ideale plek. Het bruisende nachtleven maakt jouw feestje in Bogotá helemaal compleet.

Zipaquirá is een bijzondere plek buiten Bogotá wat je eigenlijk móet bezoeken als je daarvoor de tijd hebt. Het is een bijzondere kathedraal, want deze bevindt zich 200m onder de grond, gebouwd in een verlaten zoutmijn.

Dag 1: Bogotá – City tour

 • De dag zullen we beginnen met een zes uur durende excursie door La Candelaria. Het historische centrum van Bogotá. Het is het oudste gedeelte van de hoofdstad en zal met al haar musea, restaurantjes en prachtige gebouwen een ware belevenis worden.
 • Bolivar Square is ook een prachtige plek om te bekijken. Dat zal tevens onderdeel zijn van de excursie. Verschillende bouwstijlen zul je ontdekken, wanneer je daar rondloopt. Bijvoorbeeld: El Sagrario en Nariño Palace (het huis van de president).
 • Een kijkje nemen in het Simón Bolivar museum en het goud museum mag niet ontbreken. Wanneer je in Bogotá bent, zijn dit wel dé musea die je gezien moet hebben.
 • Om de dag met een beetje actie af te sluiten, nemen we de kabelbaan naar Monseratte. Monseratte is een belangrijk symbool van Bogotá. Als je in Bogotá bent kun je niet om de 3152 hoge berg heen. Vanuit elke hoek zie je hem staan! Op de top heb je een adembenemend uitzicht over Bogotá!
 • Een gevarieerde dag is ten einde. Geniet op eigen houtje nog van de stad met alle leuke restaurantjes, barretjes en gezellige nachtleven.

Dag 2: Bogotá – Zipaquirá – Guatavita

 • Na hopelijk een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtje vertrekken we in de ochtend naar de zoutmijnen van Zipaquirá. Wie de mijn binnengaat, passeert eerst 14 kapellen die de kruisweg van Jezus Christus weergeven. Uiteindelijk kom je bij een tempel die weer is opgesplitst in drie delen waarin de geboorte, het leven en de dood van Jezus worden uitgebeeld. Een bijzondere belevenis.
 • Het meer van Guatavitá wordt onze volgende stop. Het schijnt dat heel vroeger hier speciale ceremonies werden gehouden door de Indigenas. Neem een bad in het meer en je zult met goud bedekt uit het water komen. Althans, dat was de legende. Je zult het zelf moeten proberen en wie weet… Het zal een heerlijk en ontspannen einde worden van een enerverende dag.
 • Terugkeer naar Bogotá.
 • Geniet ‘s avonds opnieuw van al het leuks wat Bogotá te bieden heeft. Ga heerlijk uit eten, drink een cocktail en waag een dansje.

Dag 3 – Bogotá

 • Na een goed ontbijt zullen we op het afgesproken tijdstip vertrekken naar het vliegveld.
 • Vind je drie dagen niet voldoende voor je verblijf in Bogotá, dan is het uiteraard mogelijk deze uit te breiden.