Avontuurlijk Amazone – 4 dagen

Vier dagen in de jungle van de Amazone. Dat wordt een ervaring uit duizenden. Deze vierdaagse trip gaat back to basic en zal je meenemen in het echte leven van de Amazone.
Avontuurlijk Amazone - 4 dagen

Avontuurlijk Amazone - 4 dagen

Welkom in de Amazone; een avontuurlijke Amazone trip die in 4 dagen een onuitwisbare indruk zal achterlaten!

Vier dagen in de jungle van de Amazone. Dat wordt een ervaring uit duizenden. Deze vierdaagse trip gaat back to basic en zal je meenemen in het echte leven van de Amazone. Je gaat de nacht doorbrengen in een kamp in de jungle (reservaat) en daar voel je je helemaal in de jungle van het gebied. De biodiversiteit doet je versteld staan. Door middel van wandelingen, kanotochten en uitgaansavonden ga je de omgeving voor 100% verkennen.

De culturele uitwisselingen met de inheemse bevolking is bijzonder. Leer van elkaars gewoonten en tradities. Je bent en leeft heel anders, maar toch is daar de match van het ‘mens-zijn’. Je voelt je welkom bij deze bijzondere families.

Dag 1: Leticia – Hike door de jungle – Badderen in de waterval

  • In Leticia pak je een gedeelde speedboot naar Puerto Nariño. Je gaat door naar Maguta cabins en het Tarapoto meer. Op deze plek is het heerlijk genieten en ontspannen.
  • Je gaat lekker lunchen om daarna naar de waterval te gaan. Je kunt hier badderen en relaxen in het frisse water van de waterval. Dit natuur fenomeen is een prachtig begin van deze vier dagen in de Amazone.
  • In de avond staat er een diner voor je klaar. Genieten op een plek als deze, midden in de natuur. De nacht ga je doorbrengen in hangmatten. Dit is op en top genieten van de natuur en de geluiden van de jungle.

Dag 2: Tarapoto Meer – Hike in de jungle – Kamperen in de jungle

  • Vandaag begint met een goed ontbijt. Je hebt het nodig, want je gaat een mooie trekking doen door de jungle. Observeren van de dieren (vogels en apen) door het volgen van hun sporen en geluiden.
  • In de middag kom je aan bij het kamp. Je gaat hier lunchen en de rest van de middag lekker ontspannen.
  • In de avond ga je een unieke wandeling maken. Je gaat namelijk op zoek naar wilde dieren. Heel stil zijn, de geluiden van de jungle horen en volgen… Op deze manier ga je het leven in de Amazone aanschouwen in de meest pure vorm.

Dag 3: Hike naar de Ticuna gemeenschap – Puerto Nariño

  • Na het ontbijt ga je naar Puerto Nariño. De rijke flora en fauna pakt je meteen op deze plek. De natuur is fantastisch en de geluiden van de dieren maken dit tot een zeer bijzondere ervaring.
  • Je gaat lunchen bij de Ticuna gemeenschap. Hun leven en huis staat open voor jou als bezoeker. Ze bereiden heerlijk eten en zorgen dat je je compleet thuis voelt. Een primitieve en back to basic manier om een bijzondere gemeenschap als deze te leren kennen.
  • Je hebt vandaag de optie om bij de gemeenschap te overnachten of in Puerto Nariño in Maloca Napu.

Dag 4: Terug naar Leticia

  • Na het ontbijt ga je per speedboot naar Leticia. Alvorens je naar het vliegveld gaat, heb je nog de tijd aan jezelf in Leticia.