Veelzijdig avontuur Amazone – 4 dagen

Het Amazone gebied is een fantastsiche plek op moeder aarde. Ongerept, groen en kalm! Deze vierdaagse tour biedt zoveel variatie en toont jou het complete Amazone plaatje!
Veelzijdig avontuur Amazone - 4 dagen

Veelzijdig avontuur Amazone - 4 dagen

Welkom in de Amazone; bijzondere plek in Colombia

De Amazone langste en machtigste rivier van de wereld. Deze prachtige rivier vind je onder andere in Colombia. Vanaf het authentieke dorpje Leticia zal je avontuurlijke trip door de Amazone en het tropische regenwoud gaan beginnen. De jungle is onaangetast, groen en kalm!

Van de inheemse stammen in Puerto Nariño tot de prachtige dolfijnen in het meer van Tarapoto. De roze en de grijze dolfijnen, ze zwemmen er beide. Een zeer bijzondere ervaring, wanneer je deze lieve en slimme beesten in het echt ziet rondzwemmen en spelen. Je gaat het gedurende deze prachtige tour allemaal zien, meemaken en ervaren.

Dag 1: Leticia City Tour

 • Op de luchthaven word je opgewacht. Je wordt gebracht naar je hotel in Leticia. Dit is een leuk, klein stadje waar je lekker doorheen kunt slenteren. Alles is te voet te belopen, dus dat is een heerlijke activiteit gedurende de dag. Ga naar een leuk lokaal marktje en naar het papegaaien park. Rond een uur of vijf moet je in het kleine parkje gaan kijken. Dagelijks vliegen zeer grote aantallen vogels kwetterend over. Oorverdovend, maar heel bijzonder!

Dag 2: Leticia – Calanoa – Canotaje – Nocturno

 • Na een goed ontbijt vertrek je per boot door de Amazone rivieren naar het Calanoa reservaat. Je bezoekt de Mocagua gemeenschap. Een speciale ervaring.
 • Je gaat lekker lunchen en krijgt vervolgens een leuke tour door het dorpje met vrolijk geschilderde huizen.
 • Lopend keer je terug naar Calanoa. De prachtige omgeving, de wandelpaden en de natuur zorgen voor een hele fijne combinatie. Je merkt niet dat je wandelt, omdat alles even mooi is en je in de flow van je voetstappen meegaat. Zo kalm en prachtig, deze omgeving!
 • Je gaat kanoën op de kreek. Dit ligt op de grens van het Park Amacayacu. Op deze plek ga je een heerlijk diner nuttigen. Fantastisch om op deze plek lekker tot rust te komen aan een mooi gedekte tafel met gezellige mensen.

Dag 3: Calanoa – Puerto Nariño – Lagos Tarapoto

 • De dag begint met een goed ontbijtje. Daarna ga je per bootje via de prachtige rivier naar de stad Puerto Nariño. Dit stadje heeft ongeveer 6000 inwoners, waarvan het grootste gedeelte behoren tot de inheemse Ticuna stam. Dit gebied is geheel auto en motorvrij.
 • In de middag staat er een typische Colombiaanse lunch voor je klaar.
 • Een prachtig bezoek aan de meren van Tarapoto staat vervolgens op het programma. Hopelijk ga je veel van de rondzwemmende en spelende grijze en roze dolfijnen tegenkomen.
 • Als de middag ten einde is, ga je terug naar Calanoa voor een smakelijk diner. Dit was opnieuw een spannende en enerverende dag in het Amazone gebied.

Dag 4:  Calanoa – Omagua reservaat – Leticia

 • Een goed ontbijt heb je vandaag echt nodig. Het gaat een actieve dag worden. Je gaat beginnen met een interessant bezoek aan het Omagua reservaat. Aldaar staat een spannende canopy tocht op het programma. Een actieve en boeiende afsluiting van 4 bijzondere dagen in het Amazone gebied.
 • Na de activiteit wordt je met privé transport teruggebracht naar de luchthaven van Leticia. Je vervolgt je reis afhankelijk van je eigen plannen en vluchtroutes.