Top 10 | Plekken die je MOET bezoeken in Colombia | Mustsees Colombia

Colombia is mooi en indrukwekkend. Door de vele landschappen, verschillende steden & culturen en de altijd vriendelijke mensen. Ok, we hebben er al vaker over geschreven, maar juist daarom delen we gewoon nog een leuk blog. Het kan namelijk nogal ‘overwhelming’ zijn om een reis naar Colombia te plannen. Er is zoveel te doen, zoveel unieke en authentieke plekken te bezoeken en bovenal is het land gewoon erg groot. Waar begin je? Welke route is haalbaar? Dat soort vragen… We krijgen ze vaak!! Dus ben je van plan om een reis naar Colombia te maken of ben je misschien in de allereerste oriënterende fase, dan zijn dit van die rijtjes die je graag even doorneemt. Het helpt je om Colombia als vakantieland in een kwartiertje van je tijd iets beter te leren kennen.

Top 10 plekken die je moet bezoeken in Colombia!! Veel leesplezier!

  1. Cartagena

Cartagena heeft alles, echt alles, wat je van een tropisch land als Colombia mag verwachten. De straten in alle kleuren van de regenboog door de gezellige balkonnetjes, bloemen, geschilderde huizen, een Zuid-Amerikaanse vibe van heb ik jou daar en bovenal hele fijne mensen. Het oude stadcentrum is een extraatje dat Cartagena je geeft, want een dagje rondlopen op deze plek, is magisch. Je voelt en beleeft de geschiedenis! Heel bijzonder!

Denk je dat Cartagena het enige is wat je kunt gaan ontdekken als je er bent? Absoluut niet, want in de omgeving zijn tal van avontuurlijke, ontspannende en culturele activiteiten mogelijk. Cartagena en haar omgeving heeft alles om jouw vakantie in Colombia onvergetelijk te maken!

cartagena-blog

  1. Medellin, stad van de eeuwige lente

Medellin is een stad die zich weer helemaal opnieuw heeft uitgevonden. Het heeft zich getransformeerd van meest gevaarlijke stad tot de meest innovatieve stad. Het zonnige voordeel van Medellin is dat het weer en de temperatuur het gehele jaar door mooi is. Medellin heeft als stad veel te bieden. Een bloeiende kunst en cultuur, veel musea en een fantastisch nachtleven. Enne, komen de mooiste vrouwen van Colombia niet uit Medellin?

  1. Peñol en Guatapé

Op een paar uurtjes van Medellin vind je Guatapé en El Peñol. Wanneer je in Medellin bent, is dat zeker een bezoekje waard! Hebben we  het over Guatapé, dan spreek je echt wel over een klein dorpje met enorm veel karakter. Kleurrijke gebouwen, lokale kunst en gezellige restaurantjes fleuren dit unieke plaatsje prachtig op. Gelegen aan een bijzonder mooi meer is dit dé perfecte plek om even te ontspannen. Weg van de stad, weg van de drukte en ultiem genieten van de sfeer en gezelligheid van dit lieve dorpje.

Als je dan toch in de buurt bent, is het fantastisch om iets verder te rijden. Net buiten Guatapé vind je namelijk El Peñol, een gigantisch rotsblok dat op mysterieuze wijze ligt waar het ligt. Het lijkt er te zijn ‘neergelegd’. El Peñol ligt temidden van verschillende meren en groen. Je conditie moet goed zijn en ook je benen moeten fysiek in orde zijn om de 700 trappen te trotseren. Eenmaal boven, dan heb je ook wel een uitzichtje, hoor…

penol rock colombia

  1. Koffiegebied & Salento

Het relaxte Salento is gelegen temidden van de beroemde Colombiaanse koffie driehoek. Dit gebied bestaat uit de regio Caldas, Quindio en Riseralda. Het klimaat is koel en verfrissend. Dé perfecte wandeltemperaturen.

Het verkennen van de koffieregio is bijzonder! De koffiecultuur staat in dit gebied centraal. Je zal over de koffie leren, je zal het overal ruiken en meer dan eens gaan proeven. De koffie, de cultuur en de boeren met hun prachtige grote hoeden horen in dit fantastische gebied.

De Cocora Vallei MOET je gaan bezoeken. De glooiende heuvels, de vele koffieboerderijen en de bloedmooie uitzichten zijn het zo waard.

  1. Cabo de la Vela en Punta Gallinas

Deze plek is niet zo gemakkelijk te bereiken, maar dat maakt het juist extra bijzonder wanneer je er arriveert. In het meest noordelijke puntje van Colombia ligt dit unieke woestijngebied. De fascinerende Wayuu stam, gekleed in hun gekleurde gewaden, zijn de mensen die dit gele gebied extra kleur geven.

Dit woestijnachtige gebied leeft in alle kalmte samen met de zee. De rustige harmonie van deze twee natuurfenomenen is een droombestemming voor vele reizigers.

punta-gallinas

  1. Tayrona Park

Paradijs op aarde, zo mag je Tayrona Park echt wel noemen. Het nationale park met tropisch regenwoud, de met sneeuw bedekte bergen en de Caribische Zee maken dit gebied echt een unieke parel in Colombia. Op vakantie in Colombia is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan Tayrona Park. Fantastische stranden met hagelwit zand, de azuurblauwe zee, enorme kiezelstenen en het groen van de Sierra Nevada is dé perfecte combinatie om even helemaal nietig te zijn in dit natuurgeweld. Geen stress en enkel genieten van rust en kalmte. Luisteren naar de geluiden van de natuur, de dieren, de zee en jezelf. Meer heb je echt niet nodig. Tayrona Park in Colombia laat dit toe!

  1. Cali

Cali wordt wel eens vergeten in het grote Colombia. Eigenlijk is dat best jammer, want Cali heeft veel te bieden. Voornamelijk datgene waar deze stad zo populair en beroemd om is. Dansen, dansen en nog eens dansen! Cali is de salsa stad van Colombia. De vriendelijke bevolking van Cali danst het liefst de hele nacht onder het genot van een Aguardiente (of 2). Ga je naar Cali, bedenk je wel, dansen hoort erbij. Dus de heupen gaan los!

  1. Pasto

Tijdens de eerste en tweede week van januari is het tijd voor het grootste feest in Pasto. Dit is feesten in de meest kleurrijke en pure vorm. Het carnaval de Negros y Blancos is een feest voor iedereen. Het wordt gekenmerkt door spectaculaire optochten in een waanzinnige sfeer. Het is niet heel bekend en helaas zijn wij er nog niet geweest… Het is wel een prachtige plek om te bezoeken, om te feesten en om je compleet over te geven aan de Colombiaanse manier van een ‘feestje vieren’.

9.   Popayán

Popayán is de religieuze hoofdstad van Colombia tijdens Pasen. Popayán imponeert vele bezoekers per jaar met de geweldige sfeer in deze witte stad. De witte koloniale gebouwen, gelegen in het centrum van de stad, geven de stad een bijzonder tintje. Mooi en magisch, maar wel een plek die vraagt om extra regenkleding. In Popayán is het namelijk niet ongewoon dat er regendruppels vallen. Geloof me, hoeveel regen er ook valt, het zal de pret niet drukken. Popayán in Colombia is prachtig en een unieke toevoeging aan je reis in Colombia.

popayan-colombia

  1. Mompox

Mompox, het slaperige, bloedhete en rustige dorpje gelegen op een eiland in de rivier de Magdalena. Het is een plek waar verwondering continu de boventoon zal voeren. Koloniale gebouwen, leuke gesprekken met de lokale bevolking en wiegen in een hangmat op schaduwrijke plekjes. Het is een heerlijke afwisseling van alles wat ontspanning biedt tijdens een vakantie. Ok, het is een afgelegen gebied, minder populair misschien… maar juist daarom juist zo ge-wel-dig om te bezoeken.

 

2 Opmerkingen. Verlaat nieuw

Mooi mooi love medellin

Reply
Magda van der Maas
31 December 2015 10:14

Love the coffee area Salento , Montenegro and the lovely experience of horseriding in the Andes

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *