Over ons

Home Over ons

Exploring Colombia is tot stand gekomen uit drie reislustige personen. Alle drie meermaals in Colombia geweest om dit prachtige land in al haar facetten te bewonderen. Gerda, zelf 4 jaar woonachtig in Colombia, heeft op toeristisch vlak veel ervaring opgedaan en veel mooie contacten gelegd. Het mooie van Colombia is dat je je er heel ontspannen en welkom voelt door de vriendelijke bevolking. Een gevoel dat veel mensen zich misschien niet kunnen voorstellen, wanneer ze aan Colombia denken. Exploring Colombia wil iedereen net zo’n prachtige reis geven als dat wij al meerdere keren hebben gemaakt. Maak een klein reisje door onze website en wordt net zo enthousiast als wij zijn… Buen Viaje a Colombia!

FAVORIETEN VAN GERDA

Colombia heeft een heel speciaal plekje in mijn hart veroverd. Jarenlang heb ik er gewoond en daardoor zoveel prachtige facetten van het land mogen bewonderen en meemaken. Het mooie aan Colombia vind ik de verscheidenheid aan natuur. Alles is weer anders, maar alles is ook weer even mooi! Ik heb al veel van de wereld mogen zien, maar hetgeen ik van Colombia het meest speciaal en prachtig vind, is de gastvrijheid. Wat zijn de Colombianen vreselijk vriendelijk en lief voor de toeristen die hun land komen bezoeken. Ik heb alleen maar positieve herinneringen en ervaringen met dit land en haar bevolking!

Favourite Place

Absoluut favoriet is Tayrona Park. Wat is dit een magische plek! Ik ben er door de jaren heen al tientallen keren geweest, maar deze plek verveelt nooit. Als ik bezoek kreeg in Colombia nam ik iedereen zeker mee naar Tayrona Park en ik denk dat ik ze allemaal erg blij heb gemaakt met deze ervaring. Wat ik het meest bijzonder vind aan Tayrona Park is de ongereptheid en de echtheid van het gebied. Je vindt er zoveel dieren zoals apen, krokodillen, vele vogels, vlinders en ik heb ze allemaal gespot! Mijn favoriete strand is La Piscina. Snorkelen, zwemmen en bakken in de zon. Ik vind alles er even mooi!

Favourite Fruit

Mijn favo fruit is misschien een aparte keuze. Het is namelijk Cañadonga. Waarschijnlijk kennen heel weinig mensen deze fruitsoort. De mensen die het wel kennen, zeggen vrijwel zeker dat het heel vies ruikt. Het gekke is, dat klopt! Wanneer je het mengt met melk is het echt een heel lekker drankje wat smaakt naar chocola. Bovendien is het heel gezond! Er zit veel ijzer in en geeft je in de ochtend een gigantische energie boost.

Favourite Accomodation

Punta Faro staat voor mij zeker op nummer 1. Deze accommodatie heeft super mooie kamers met uitzicht op zee. Het is heerlijk om in slaap te vallen met het geluid van de zee op de achtergrond. De Caribische sfeer voel je overal op deze plek en dat vind ik het fijnste aan deze accommodatie. Op dit eiland ben ik echt tot rust gekomen en dat gevoel overheerst echt als ik denk aan deze wonderschone omgeving. Een hangmat in de zee is mijn tweede favoriete plek in Punta Faro. Probeer het te voelen; bungelen in een hangmat in de zee!

Favourite Experience

De Rio don Diego is een prachtige rivier in de Sierra Nevada de Santa Marta. In binnenbanden van deze rivier drijven, is 1 van mijn favoriete ervaringen. Ook dit heb ik al meerdere keren gedaan, maar het blijft zo’n rustgevende bezigheid in een geweldig stukje ongerepte natuur. Dit is echt genieten! De groene omgeving, de dieren, het verfrissende water en als het goed is het leuke gezelschap om je heen maakt deze ervaring voor mij echt heel bijzonder.

FAVORIETEN VAN MARGREET

Colombia is met stip één van mijn favoriete landen van Zuid-Amerika. Zoek je een gevarieerde vakantie, dan is Colombia ECHT de place to be! Ik heb nu twee keer dit prachtige land mogen bezoeken en beide keren was ik compleet overdonderd door de ongerepte groene natuur, de mooie en verschillende steden, de boeiende cultuur en de vriendelijke mensen. Wanneer je in Colombia bent, verkeer je echt in heerlijke Caribische sferen. De combinatie van zon, zee, strand & LATIN music is voor mij het ultieme Colombia gevoel.

Favourite Place

Mijn favoriete plek in Colombia is zonder twijfel het Amazonegebied. De combinatie van actie, spanning, natuur & ontspanning geven voor mij de doorslag. De wandelingen, het contact met de inheemse stammen, het overnachten in een 40m hoge boomhut, varen door de Amazone rivieren en volledig afgezonderd zijn van de bewoonde wereld is ULTIEM genieten. Op deze unieke plek voel je je 1 met de natuur en is elke ervaring even puur en bijzonder.

Favourite Fruit

Ik, als absolute fruitliefhebber, ben helemaal weg van het fruit in Colombia. Het is zoet, kleurrijk en in niets te vergelijken met het fruit wat we gewend zijn in Nederland. De guanabana fruitsappen zijn hemels en echt een gemis in Nederland. Een volgend bezoek aan Colombia zal zeker bestaan uit tal van heerlijke gaunabana fruitsapjes.

Favourite Accommodation

Het houten hutje op Playa Brava is mijn favoriete accommodatie in Colombia. Je moet er zeker drie uur voor wandelen in de hitte, bergje op en bergje af, maar het is het allemaal waard geweest wanneer je aankomt op het prachtige verborgen strand van Playa Brava. De houten hutjes zijn erg gezellig ingericht en voorzien van goede bedden met klamboes. Het uitzicht op het strand is fenomenaal en de geluiden van de zee gedurende de nacht is het toppunt van ontspanning!

Favourite Experience

Hoogtevrees overwinnen, was wel één van mijn favoriete ervaringen in het Amazonegebied van Colombia. Zelf klimmen naar een hoogte van 40m was spannend, inspannend, maar zo fantastisch! Het voelde als een overwinning eenmaal boven aan te komen en net op tijd te zijn voor de meest prachtige zonsondergang ooit gezien! Zo geweldig om te overnachten in de ongerepte jungle met dierengeluiden op de achtergrond!

FAVOURIETEN VAN ALEXANDER

Meerdere malen heb ik Colombia bezocht. Beide keren heb ik zoveel verschillende dingen ondernomen, waardoor ik echt oprecht kan zeggen dat dit het meest diverse land is wat ik tot nu heb mogen zien. De verschillen in het land spreken mij enorm aan. Voornamelijk de diversiteit qua natuur is iets wat me vooral bij blijft. Je gaat van de jungle, naar het strand, van een geweldige stad, naar een woestijngebied, van een koffieplantage terug naar de bergen. Colombia heeft het echt allemaal!

Favourite Place

Mijn favoriete plek is Punta Gallinas. De ervaringen die ik hier heb opgedaan, gaan een leven lang mee. Ik zal het nooit meer vergeten. Het rennen door de hoge en steile duinen was heerlijk. Voeten in het zand en gaan met die banaan. Zoveel zand, maar zo weinig mensen. Je voelt je fijn en nietig tegelijk op deze bijzondere plek. Autopech in de woestijn… Op het moment zelf was het spannend, maar nu achteraf geniet ik van het verhaal. Na lang wachten het verlossende ronken van een vrachtwagen te horen die ons kwam helpen, is fijn! Once in a lifetime experience!

Favourite Fruit

Je komt er gewoon niet onderuit. Ook ik ga volledig voor het heerlijke verse fruit in Colombia. Mijn favoriet was 100% de guanabana. Al moet ik erbij zeggen dat het vooral heerlijk was met melk. Waarschijnlijk kun je het vergelijken met de milkshake in Nederland. Ik heb nooit exact de ingrediënten gevraagd, maar er zal vrijwel zeker ook heel veel suiker aan te pas zijn gekomen. Ik vond dat OK, want het was té lekker!

Favourite Accommodation

De boomhut in Salento was mijn favoriete accommodatie. Op dezelfde hoogte als de boomtoppen je hutje met balkonnetje hebben. Zo uniek. Elke boomhut had verschillende thema’s (hippie, Alaska, safari). Mijn hut was helemaal in de Alaska sfeer. In de nacht, wanneer alles stil was, hoorde je pas echt dat je midden in de jungle zat. De stilte van de natuur met zo nu en dan de geluiden van de dieren. Primitief was het wel, want ’s ochtends douchen in de openlucht is wel even anders dan we gewend zijn. Ik vond het prima en het hoorde helemaal bij de ervaring in Salento.

Favourite Experience

De 5-daagse trekking van Ciudad Perdida is veruit mijn mooiste ervaring in Colombia. Het was een zware beproeving, waarin je op sommige momenten bijna wilt opgeven. Het is warm, je maakt zoveel kilometers, hoogte verschillen waar je U tegen zegt en toch maar doorgaan. Onderweg kom je de Indigenas tegen die nog volledig leven volgens hun unieke cultuur. Geweldig om te zien. Wanneer je aankomt op je eindpunt, dan ben je kapot & blij tegelijk. Wat een geweldige ervaring!