Beste reistijd Colombia

Home Beste reistijd Colombia

Het weer in Colombia

Het weer in Colombia is niet gemakkelijk te omschrijven. Het land kent zoveel verschillende landschappen en klimaten. Van een droge hete woestijn, naar de jungle en van een regenachtig Bogotá, naar Caribische strandtemperaturen. Het is dus erg afhankelijk van waar je zit in Colombia. Het kan voorkomen dat je op de ene plek heerlijke temperaturen heeft en op 2 uur daarvandaan wellicht in koudere gebieden kunt verkeren. Houd er ook rekening mee dat de heerlijke temperaturen gedurende de dag niet per definitie betekenen dat de nachten ook heerlijk zacht en warm zijn. Overnacht je een nachtje in een hangmat, dan is het zeer wenselijk goed gekleed de nacht in te gaan. Maak gebruik van laagjes kleding, zodat je goed beschermd bent tegen de afnemende temperaturen.

Wanneer is de beste reistijd om te gaan reizen door Colombia?

December t/m februari, juli en augustus zijn de beste maanden om af te reizen naar Colombia. Het droogseizoen in het noorden van Colombia valt in december t/m maart. In het zuiden zijn vooral de maanden juli en augustus droog.

Desalniettemin is de temperatuur in Colombia over het algemeen heel constant. Dit komt doordat Colombia dichtbij de evenaar ligt. De hoogteverschillen in het land zorgen voor de variatie in temperaturen. Deze kunnen dan ook noemenswaardig verschillen van elkaar.

In de maanden december, januari, juni en juli zijn de drukke periodes in Colombia. De Colombianen hebben dan zelf ook vakantie en aangezien zij graag hun eigen land bezoeken, vind je veel vakantievierende Colombianen.

Bogotá

Het weer in Bogotá is qua temperatuur redelijk constant gedurende het hele jaar. De temperatuur zal zelden beneden de 10 graden uitkomen. De maximumtemperatuur zal vaak niet hoger dan 20 graden zijn. Uiteraard kan de zon de temperatuur gevoelsmatig lekker opkrikken. De nachten in Bogotá zijn tamelijk mild. De droogste maanden zijn over het algemeen december, januari, juli en augustus.

Caribische kust

De Caribische kust van Colombia heeft een warmer en vochtiger klimaat. De gemiddelde temperatuur zal gemiddeld liggen tussen de 24 en de 33 graden. In plaatsen als Cartagena, Barranquilla en Santa Marta zijn de temperaturen altijd heerlijk warm. Houd er wel rekening mee dat het in de steden soms nog warmer kan aanvoelen. Veel last van regen zul je zeker niet gaan hebben. September t/m oktober worden gezien als de regenmaanden, maar veel regendruppels zullen er niet gaan vallen.